A kuchnia cała na zielono...

toro

|

Gość Legnicki 28/2018

publikacja 12.07.2018 00:00

W Rzeszówku niedaleko Świerzawy można nabrać ochoty na wprowadzenie w życie zasady: jesteś tym, co jesz.

Marta Zawierucha zapewnia, że w takiej kuchni każdy znajdzie coś dla siebie. Marta Zawierucha zapewnia, że w takiej kuchni każdy znajdzie coś dla siebie.
Roman Tomczak /Foto Gość

Herbata z fermentowanego niecierpka drobnokwiatowego, sałatka z mieczyka dachówkowatego, krem z dzikiego bzu, konfitura z płatków róży oraz mydło ziołowo-sodowe ze stemplem okolicznościowym. Tego wszystkiego można spróbować (choć mydła niekoniecznie) podczas warsztatów organizowanych co roku przez stowarzyszenie Zielone Laboratorium.

Dostępne jest 13% treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.