Jak król pruski kiełbaski zamawiał

Gość Legnicki 08/2018

publikacja 22.02.2018 00:00

Czy istnieje kulinarna tożsamość Dolnego Śląska? Jeśli tak, to co ją tworzy – przedwojenne specjały czy powojenna różnorodność?

Dawne zwyczaje czas zacząć odradzać. Pomagała w tym jedna z najbardziej znanych kucharek w Polsce, Sylwia Biały. Dawne zwyczaje czas zacząć odradzać. Pomagała w tym jedna z najbardziej znanych kucharek w Polsce, Sylwia Biały.
Roman Tomczak /Foto Gość

Na te i inne pytania dotyczące tak szerokiego pojęcia jak kultura dolnośląska, odpowiadano sobie podczas spotkania w... wiejskiej świetlicy. Gościem debaty w Suchej Górnej był dr Grzegorz Sobel z Uniwersytetu Wrocławskiego.

Dostępne jest 6% treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.